Det har aldrig været nemmere at blive skovejer!
I dag skal arealet jo kun være 2 hektar og man skal ikke vente på at få tilskudet udbetalt, siger Paul Kappel, der rejste sin skov på 5 hektar i 2011 under den tidligere ordning.
"Mine børn og børnebørn elsker at komme her og mine børnebørn siger altid; det er vores skov, farfar! ".
Paul Kappel blev skovejer, da han var 65 år. Tidligere drev han et konventionelt landbrug med grise og planteavl og havde fem ansatte. Dengang undersøgte han muligheden for at købe en færdig skov til jagt, men det virkede umiddelbart for dyrt.
Da Paul nærmede sig pensionsalderen, købte han en ny ejendom og pludselig opstod muligheden for at plante sin egen skov. Skovfoged Peter Kjøngerskov fra Naturplant stod for projektering og etablering af skoven, men Paul har selv stået for pleje og renhold i skoven.
”Jeg er herude hver dag og efter skoven er begyndt at vokse til, kommer min hustru Käte her også”. Skoven rummer flere åbninger med hyggelige siddepladser og en større sø, hvor Paul har sat vildtkamera op, så han kan følge dyrenes færden i skoven.
Flot skov på 5 år
Skoven, der på dette billede kun er 5 år gammel, er kommet fantastisk godt fra start. Der er taget højde for arealets lokalitet og skoven er etableret med planter i høj kvalitet.
Derudover har Paul været rigtig god til at renholde skoven de første par år, så planterne ikke skulle konkurere med ukrudtet om vand og næring. Paul har selv etableret søen, der var tænkt ind i projektet fra start.
Fars Fristaj
Fars Fristaj (fristed) står der på bænken, som Paul har fået af sine børn og børnebørn.
Flere steder i skoven er der etableret hyggelige siddepladser, hvor Paul og familien kan samles.
Egen sø i skoven
Paul og hans familie nyder at samles ved den sø, der er integreret i skoven.
”Da vi lige havde gravet søen og vandet var helt klart, badede vi i den.
Vi hoppede bare i - hele familien, både jeg, min hustru, mine børn og mine børnebørn. Vi havde det så sjovt!".
Fantastiske oplevelser i skoven
Allerede de første år afslørede Pauls vildtkameraer, at skoven tiltrak dyrene: ”Jeg har set råvildt, ænder, fasaner, ræve og agerhøns”.
”Min nabo dyrker juletræer og har indtil nu haft en buk i kulturen, men jeg driller ham lidt med, at den vil hellere være i min skov”, griner Paul.
Skoven kan planlægges, så den rummer gode muligheder for, at vildtet kan finde føde og skjul. Det er blandt andet skovens plantesammensætning og skovens linjer, som dyrene kan færdes i.